Tamara
Markus

Over

Wil je Tamara boeken als dagvoorzitter of voice-over? Ga dan naar de homepage.

Tamara werd geboren op 11 december 1981 in Nijmegen. Ze is een Nederlandstalige en Engelstalige actrice en heeft in diverse films en tv-series gespeeld. In 2000 behaalde ze haar diploma aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Ze vertolkte de hoofdrol van de Iraanse Nadia in ‘In Vain’ (2015) van Sam Yazdanpanna en had rollen in de dramaseries ‘Sphinx,’ (Videoland, 2024) ‘Een moord kost meer levens’ (Videoland, 2023), ‘Dag&Nacht’ (NPO, 2023), en ‘Klem’ (NPO, 2017-2020). Ook was ze te zien in de films ‘Rocco&Sjuul’ (2023), ‘Het irritante eiland’ (2019), ‘In Blue’ (2017) en ‘Onze Jongens’ (2016).

Onlangs zijn de opnames voor ‘Boezemkring’ afgerond, waarin ze de rol van Irene speelt naast Dieuwertje Blok. Het scenario werd geschreven door Ronald Giphart en zijn dochter, Tip Lammes. Deze korte film wordt in 2024 uitgebracht.

GEMENGDE AFKOMST

Met haar internationale uiterlijk en accentloos Engels wordt Tamara vaak gevraagd voor rollen van verschillende nationaliteiten, zoals Arabisch, Hindoestaans, Mediterraan of Iraans. Ze heeft gemixte roots: haar moeder is Nederlands en de afkomst van haar vader is Italiaans (Siciliaans)-Sinti.

ENGELS

Tamara spreekt vrijwel accentloos Engels en wordt regelmatig gevraagd als native US actrice. Haar accent wordt ook wel Mid-Atlantic of Internationaal Engels genoemd. Ze speelde in verschillende Engelstalige films en theaterproducties.

Zo vertolkte ze Mercurius in ‘Mercury’s Footpath’, geschreven door Ellen McLaughlin, en Marian in de Engelstalige immersieve theaterproductie ‘Hotel Wonderland’, gecreëerd door de Amerikaanse creatives van Cinereal.

Tamara heeft gespeeld in vele Engelstalige bedrijfsfilms en commercials, waaronder producties voor Traintool, Vinted, Rituals, Bosch, en Watch2learn. Voor Scenarios4 speelt ze in verschillende filmproducties die worden ingezet tijdens internationale conferenties.

 

Klik hier om Tamara Markus als actrice te boeken
Stel je vraag