Tamara
Markus

Theater

Tamara werkt zowel in films en series als in bedrijfsfilms, maar haar ware passie ligt bij het theater. Haar podiumcarrière begon op 16-jarige leeftijd met een danscarrière van 13 jaar bij Het Internationaal Danstheater. Daarna speelde ze in ‘Go!’ van het muziektheatergezelschap Släpstick (Voorheen De Wereldband). Ook vertolkte ze Johanna in de productie ‘Johanna de Waanzinnige’ van Theatergroep de Kern en Mercurius in ‘Mercury’s Footpath’. Ze speelde ook bij het moderne Commedia dell’Arte gezelschap ‘Troupe Courage’ waarmee ze werkte in Palestina, India, New York en Parijs.

EDUCATIEF EN INTERACTIEF THEATER

Tamara maakt deel uit van de vaste cast van ‘Het Acteursgenootschap’, dat zich richt op theater over sociale veiligheid, grensoverschrijdend gedrag en inclusiviteit binnen de academische wereld. Daarnaast speelt ze bij Bruis Theater, dat voorstellingen maakt over opvoeding voor ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd. Bij deze gezelschappen werkt Tamara zowel als actrice als gespreksleider.

IMMERSIVE THEATRE

In 2021/2022 speelde Tamara in de allereerste grootschalige immersieve theaterproductie van de Benelux, genaamd ‘Hotel Wonderland’. Immersief theater, ook bekend als ‘onderdompeltheater’, stelt toeschouwers vrij om door het theater te wandelen, hun eigen route te bepalen en zichzelf onder te dompelen in het verhaal. Deze vorm van theater biedt een intensere ervaring door het publiek deel te laten uitmaken van de omgeving, personages en verhaallijnen op een manier die traditioneel theater overstijgt.

Hotel Wonderland speelde in Zaandam in een theater van 4000m2. Tamara acteerde met en kreeg training van de cast en makers van Punchdrunk, de pioniers van dit theatergenre, bekend van de productie ‘Sleep no More’.

Meer informatie over Tamara is te vinden op IMDB en de website van ACT Acteursbelangen.

Klik hier om Tamara Markus als actrice te boeken
Stel je vraag