Tamara
Markus

Over

Wil je Tamara boeken als actrice of voice-over? Ga dan naar de homepage.

Tamara staat bekend als een betrokken, nieuwsgierige en scherpe dagvoorzitter, zoals blijkt uit de reacties van opdrachtgevers. Ze verdiept zich graag in diverse onderwerpen, van AI tot bouw en van gezondheidszorg tot defensie. Haar veelzijdigheid stelt haar in staat waardevolle inzichten uit verschillende vakgebieden te combineren. Tamara werkt zowel in het Nederlands als in het Engels.

Heb je vragen? Stel ze gerust via het contactformulier, de WhatsApp-knop onderaan of bel naar 06-29466565.

De voorbereiding

Tamara doet alle voorbereidingen zelf en wordt graag al in een vroeg stadium betrokken bij uw congres. Zo kan ze indien gewenst meedenken over de flow van het programma, over interessante sprekers en de juiste panelleden. Ze spreekt de panelleden of geïnterviewden voorafgaand aan het evenement ook altijd graag even telefonisch of via een online meeting.

Professionele achtergrond

Tamara staat al vanaf haar 16e professioneel op het podium. Eerst 13 jaar lang als danseres en daarna zowel als actrice als presentatrice. Achter de schermen werkte ze ook als producer en redacteur. O.a. voor No Pictures Please van Ewout Genemans waar ze verschillende documentaires maakte en voor het bedrijf Scenarios4 wat videocontent en scenario based policy discussions produceert voor grote Internationale summits. Ze werkte als sales assistent op (Internationale) zakelijke beurzen en heeft haar NIMA A+B communicatie en marketingcommunicatie diploma’s behaald.

Vrouw

Je ziet het steeds vaker dat er bewust wordt gekozen voor een vrouwelijke dagvoorzitter of om iemand met een andere culturele achtergrond. De dagvoorzitter is erg zichtbaar. Als je verwacht dat het overgrote deel van de sprekers of deelnemers man is, kan kiezen voor een vrouw als dagvoorzitter of iemand van kleur helpen om het gevoel van inclusiviteit te vergroten

Wat doet een dagvoorzitter?

Een dagvoorzitter zorgt ervoor dat jouw zorgvuldig geplande evenement soepel verloopt. Dat de tijdsplanning klopt en dat er interactie is met de zaal. Een goed evenement heeft een professionele dagvoorzitter nodig. Dat geldt voor een zakelijk of wetenschappelijk congres, symposium, seminar en online talkshow.

Een professionele dagvoorzitter:

– Bewaakt de rode draad van het evenement.
– Zorgt dat de planning klopt en houdt de tijd strak in de gaten.
– Introduceert sprekers, begeleidt panelgesprekken en debatten en zorgt voor vlotte overgangen tussen verschillende onderdelen van het programma.
– Is objectief en begeleidt op die manier inhoudelijke gesprekken met ruimte voor voor- en tegenstanders.
– Betrekt het publiek door vragen te stellen, discussies aan te moedigen en interactieve sessies te organiseren.

Andere termen die je weleens voorbij ziet komen zijn: moderator, gespreksleider, debatleider, host, of presentator.

Wat kost een dagvoorzitter?

De kosten voor een dagvoorzitter kunnen behoorlijk uiteenlopen. Een bekende Nederlander is vaak wat duurder dan een professionele dagvoorzitter die niet bekend is van televisie. De kosten van Tamara variëren tussen de 2000 en 3500 euro, inclusief voorbereiding, exclusief BTW en reiskosten. De exacte kosten hangen af van de duur van het evenement, de locatie, een eventuele dry-run van tevoren en de mate van voorbereiding.

Wil je weten wat het exacte tarief voor jouw evenement is? Neem dan hier contact op.

Klik hier om Tamara Markus als dagvoorzitter te boeken
Stel je vraag